Korvauksen hakeminen

Korvausta on haettava kirjallisesti kuuden kuukauden kuluessa maksun suorittamisesta lähettämällä asiakirjat kassaan joko postitse
tai sähköisen asiointipalvelun Iriksen kautta.
HUOM: 1.5.2024 alkaen korvausta voi hakea ainoastaan postitse tai Iriksen kautta.

IRIS-sähköinen asiointi osoitteessa: https://meta.omasairauskassa.fi
Rekisteröidy palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun sinut on lisätty Iriksen käyttäjäksi, jonka jälkeen voit aloittaa asioinnin sähköisesti. Mikäli et saa vahvistusviestiä, voit silti yrittää palveluun kirjautumista parin arkipäivän kuluttua.

KELA-KORVAUS

Kela-korvauksen pitää olla vähennetty Kela-korvattavista kuluista.

Mikäli Kela-korvausta ei ole vähennetty suorakorvauksena, korvaus pitää itse hakea ja saada Kelasta ennen korvauksen hakemista sairauskassasta. Tällöin kassan korvausta haetaan Kelan lähettämällä korvauspäätöksellä ja korvauksen hakuaika on 6 kuukautta päätöksenantopäivästä.

TUTKIMUKSET JA HOIDOT

Lääkärin lähete on toimitettava jokaisella kerralla haettaessa korvausta tutkimuksista ja hoidoista. Lähete on hankittava ennen korvaukseen oikeuttavaa tapahtumaa.  Lähete on voimassa yhden vuoden ajan. Yhdellä lähetteellä korvataan enintään siihen merkitty määrä tutkimus- tai hoitokertoja.

LÄÄKEOSTOT

Voit tarkistaa lääkkeen korvattavuuden Kelan Lääkehaussa. Lääkeostoista tarvitaan maksukuitin lisäksi apteekista saatava Laskelma lääkeostoista. Mikäli laskelmaa ei voida hankkia, hyväksytään Omakannan ostotiedot jokaisesta ostetusta lääkkeestä erikseen. Ohje alla:

  • kirjaudu Omakantaan osoitteessa www.kanta.fi
  • klikkaa Reseptit ja lääkkeen määräyspäivää, jolloin ruudulle aukeaa lista ko. lääkkeen ostoista
  • ota kuvakaappaus jokaisesta lääkkeestä erikseen. HUOM: kuvassa tulee näkyä nimesi ja kuittia vastaava osto.