Korvauksen hakeminen

Korvausta on haettava kuuden kuukauden kuluessa maksun suorittamisesta. Kelan päätöksellä korvausta haettaessa hakuaika on 6 kuukautta päätöksen antamisesta.

Korvausta haetaan lähettämällä tositteet sairauskassaan joko postitse tai sähköpostitse. Erillistä korvaushakemuslomaketta ei tarvita, mutta liitä mukaan tilinumero, jolle haluat korvauksen maksettavaksi.

Muista aina näyttää Kela-kortti apteekissa, lääkäriasemilla sekä tutkimus- ja hoitolaitoksissa asioidessasi, jotta Kela-korvaus vähennetään sinulta automaattisesti.

Mikäli Kela-korvausta ei ole vähennetty, sinun pitää ensin itse hakea korvaus Kelasta. Kun saat Kelasta korvauspäätöksen, lähetä päätös sairauskassaan. Voit tulostaa päätöksen myös itse Kelan asiointipalvelusta.

Jos Kela-korvaus on vähennetty jo hoitopaikassa, saat sieltä omavastuukuitin, jolla voit hakea korvausta sairauskassasta. Jos saat mukaasi laskun, maksa se ja lähetä lasku maksukuitin kanssa sairauskassaan.

Lääkeostosta toimita sairauskassaan kassakuitin lisäksi apteekista saatava ”laskelma lääkeostoista”. Mikäli laskelmaa ei voida hankkia, hyväksytään Omakannan ostotiedot jokaisesta ostetusta lääkkeestä erikseen; ohje alla:

  • kanta.fi
  • Klikkaa Kirjaudu omakantaan, valitse tunnistustapa
  • klikkaa Reseptit
  • klikkaa lääkkeen määräyspäivää; ruudulle aukeaa lista ko. lääkkeen ostoista
  • ota kuvakaappaus jokaisesta lääkkeestä erikseen; kuvassa tulee näkyä nimesi ja kuittia vastaava osto.